Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

TARVAS ja TARVAS G2

Trumpetoituva TARVAS luoti on ollut markkinoilla nyt 9 vuotta. Luodin rakenne ja toiminta on osoittautunut ylivoimaiseksi eikä tähän päivään mennessä muilla luodeilla ole saavutettu samoja tuloksia; erinomainen tappokyky erittäin pienellä lihatuholla. Avokärkisenä monometallisena luotina TARVAS toimii luotettavasti isossa riistassa ja pienessä riistassa olipa osuma pehmeässä tai kovassa kudoksessa.

Uusi TARVAS G2 B-wax

Koko luodin historian olemme tehneet paljon tutkimustyötä muun muassa eri luodin kärkiratkaisuilla. Jo vuonna 2013 muovikärki oli yksi vaihtoehto mutta mekaanisesti sisään työntyvä se hidastaa luodin avautumista viivästyttämällä nesteen hydraulipaineen muodostusta ja aiheuttaa osumakohtaherkkyyttä. Kovaa kudosta kestämään suunniteltuna se avautuu huonosti pehmytkudoksessa ja päinvastaisessa tapauksessa hajoaa luuosumassa. Tämä tulee hyvin julki oheisessa testivideossa:

TARVAS G2 B-wax luoti on hybridiversio. Sen sijaan että tulppaisimme reiän muovilla olemme täyttäneet sen mehiläisvahalla. Koska vaha on huomattavasti muovia pehmeämpää se toimii kuten korkean viskositeetin omaava neste. Se jättää pois avoimen kärjen osuman alussa olevan mekaanisen avautumisen sekä muovikärjen mekaanisen sisääntyöntymisen ja siirtyy välittömään hydrauliseen avautumiseen. Se avaa luodin välittömästi ilman viivettä mutta selvästi avokärkistä rauhallisemmin.

Mehiläisvahalla saavutetaan seuraavat edut:

  • Vaha suojaa luodin kärkeä iskuilta
  • Ei viivettä vaan avaa luodin välittömästi hydraulipaineella koska “neste” on jo valmiiksi reiässä
  • Toisin kuin muovikärkisellä luodilla, täysin osumakohdasta riippumaton käytös. Toimii pienessä ja suuressa riistassa samalla tavalla
  • Toimintatapa sama kuin perinteisellä TARVAS G2 luodilla
  • Jättää tukevamman trumpetin alemmilla osumanopeuksilla

Olemme käyttäneet B-wax ratkaisua sekä avokärkeä referenssinä muille kärkiratkaisuille. Kaikissa testeissä B-wax on osoittautunut erinomaisesti toimivaksi

Kuinka TARVAS B-wax toimii riistalaukauksessa?

No kaikki kysyvät tätä ensimmäisenä! Ei huolta olemme testanneet B-wax versiota kentällä jo 9 vuotta ja tulokset ovat yhtä loistavia kuin originaaliversiolla.

Nuori kauris ammuttu 9,3X62 ladattuna 16,2 g TARVAS G2 luodilla Vo=800 m/s. Ampumamatka 80 m

Osuma oli hiukan ylävoittoinen osittain läpi selkärangasta. Huippu testi lihatuhon kannalta. Sienettyvällä luodilla ammuttuna, varsinkin lyijyluodilla, lihatuho olisi massiivinen.

Oikealla ruho nyljettynä. Vasemmalla osuma rintaontelosta käsin katsottuna. Lihatuho käytännössä olematon.
Vasemmalla ulkofile irrotuksessa. Luoti on osunut myös siihen, ei verilihaa. Oikealla etulavat, täysin puhtaat lihat vaikka osuma myös niissä.
Vaikka luoti osui vain keuhkojen yläosaan paineaalto on aiheuttanut tänne suurta tuhoa. Tämä on tyypillistä TARVAS luodille. Paineaalto etenee vain korkean nestepitoisuuden kudoksissa jättäen lihakudoksen ehjäksi.